ĐỀ TRẮC NGHIỆM GIAO LƯU HỌC SINH NĂNG KHIẾU (ĐỀ SỐ 1)

 MÔN: TIẾNG ANH-LỚP 3

1................. Hoa and Peter your friends?

A. Is                   B. Are                       C. Am                   D. My

2. My notebooks ..................pink and white.

A. is                   B. color                    C. are                     D. what

3. The school is new ............... small.

A. and                B. is                          C. but                     D. big

4. May I ................... a question?

A. open              B. close                    C. stand                  D. ask

5. What color .................. your sister school bag?

A. her                 B. is                         C. his                      D. are

6. What .................her brother name?

A. your               B. are                      C. is                        D. my

7. How old is your grandmother?--> She ............. 70 years old.

A. is                    B. am                      C. are                      D. my

8. The yard is ........................... the house.

A. on                   B. in                    C. around                    D. under

9. These ................. her pens and rulers.

A. is                   B. does                    C. are                       D. my

10. ................ he like blind man’s bluff?

A. do                   B. does                    C. is                         D. my

11. At break time, Linda .................. volleyball with her friends.

A. played            B. plays                    C. play                    D. playes

12. My brother ..................skating.

A. like                   B. liked                    C. likes                  D. likees

13. My sister and I ................. badminton at break time.

A. played            B. plays                    C. play                     D. playes

14. What color............. her pencil cases?

A. of                   B. is                          C. in                         D. are

15. Is that Mary?

A. Yes, it is.        B. No, it is.               C. No, it not            D. Yes, it isn’t.

16. Close your book, ............!

A. played            B. please                    C. plese                  D. plaese

17. Her library ................ small ............. old.

A. is-is               B. is-are                      C. are-and              D. is-and

18. What ............... they ................ at break time.

A. is-do              B. do-does                   C. do-do               D. does-do

19. ................. Nga play skating at break time?

A. is                   B. are                          C. Does                 D. Do

20. May I ............... up?

A. sit                  B. come                      C. be                      D. stand

21. Are Phong and Linh your friends?

A. Yes, it is        B. Yes, they is             C. No, they are     D. No, they aren’t

22. Are ................. your pencil sharpeners?

A. this                B. those                       C. that                   D. then

23. Where ................. his brother toys?

A. is                   B. are                          C. and                    D. of

24. Are................. any bedrooms in your house?

A. there               B. these                         C. that                   D. those

25. This is my computer room. It............ large............. old.

A. is-but               B. is-are                      C. are-and              D. is-and

26. What color are Linda’s notebooks? à ............ notebooks are red and white.

A. his                   B. her                         C. she              D. my

27. Her sister ................ 4 dolls and 7 cars.

A. have                B. has                         C. are                     D. is

28. What toys .................... your sister like?

A. is                     B. do                       C. are                        D. does

29. His gym ................ large ................beautiful.

A. is-is                 B. is-are                   C. are-and                D. is-and

30. Peter ................ to school every morning.

A. is                     B. goes                       C. go                       D. get

 

KEYS

Phần 1:Rung chuông vàng

1. B                            11. B                            21. D

2. C                             12. C                           22. B

3. C                             13. C                           23. B

4. D                             14. D                           24. A

5. B                             15. A                           25. A

6. C                             16. B                           26. B

7. A                             17. D                           27. B

8. C                             18.C                            28. D

9. C                             19. C                           29. D

10. B                         20. D                            30. B

 

                              \\\\\--------------***********---------------////////

ĐỀ TRẮC NGHIỆM GIAO LƯU HỌC SINH NĂNG KHIẾU (ĐỀ SỐ 2)

 MÔN: TIẾNG ANH-LỚP 3

 

Q.1 Odd one out. (1m)

1. A. small

B. big

C. large

D. nice

2. A. doll

B. robot

C. ball

D. book

3. A. how

B. who

C. we

D. what

4. A. classroom

B. library

C. playground

D. hou

 

Q.2 Choose the best answer. ( 2ms)

  1. eighty fifty = ________

A. ninety                B. seventy                       C. thirty                  D. thirteen                            

  2. seventy five – forty four = ________

A. thirty one           B. one thirty                   C. thirteen one         D. thirty two

  3.  (eleven + eighteen) – eight = ______  

A. twenty one         B. twenty                       C. ninety                   D. sixteen                               

  4. (eighteen + seventeen) – twenty = _______             

A. fourteen              B. fifteen                       C. seventeen             D. sixteen

 5. eighty : ten = __________

A. nine                    B. five                            C. seven                   D. eight

 6. _______ there a living room in your house?

A. Are                     B. Of                              C. Is                         D. And

 7. What color _________ his brother kites?

A. is                        B. these                         C. that                       D. are

 8. She is my sister. She is a pretty_____________

A. boy                     B. girl                           C. man                      D. woman

Q.3 Look and reorder the words. (2ms)

1. tyxsx                   à _____________ 

2. frargtehadn à _____________  

3. bdupoarc         à_____________

 

4. gyinfl                 à_____________

 

5. igakstn              à _____________

 

6. ningeardg     à _____________   

 

 

7. yiiggeehhtt   à______________    

 

 

 

8. rryilba               à______________  

 

 

Q.4. Read and match. (1m)

 

A

B

Answer

1. Are there any chairs in your bedroom?

a. They’re twelve years old.

1+.............

2. What color is your sister teddy bear?

b. He plays chess.

2+..............

3. How old are Hoa and Mary?

c. Yes, there are 6 chairs.

3+..............

4. What does Peter do at break time?

d. Her teddy bear is pink and white.

4+..............

 

Q.5 Do the tasks. (3ms)

1. Fill in the blanks with words in the box.(1m)

            

         living room                       name                  six                            small

           

             Hello! My (1) ................ is Nga. My house is in the village. It’s a small house. It has a living room, two bedrooms and a kitchen. The (2) ......................... has a table, (3)................. chairs and a lamp under the ceiling. My house is (4) ............... but it’s very nice.

 

2.Read the text again and answer the questions. (2ms)

1. Where’s her house?

à......................................................................................................................................

2. Where is the lamp?       

à......................................................................................................................................

3. How is her house?

à......................................................................................................................................

4. Does her house have four rooms?

à......................................................................................................................................

 

Q.6 Arrange the words into the correct sentences. (1m)

1. any/ Mary’s/ there/ Are/ room/ fans/ in?

à......................................................................................................................................

2. ink-pots/ are/ in/there/ two/ the/ box/.

à......................................................................................................................................

3. small/ an/ eraser/ have/ and/ I/ a/ ruler.

à......................................................................................................................................

4. have/Hoa/ how/and/ new/ many/ Linda/books/ do?  

à......................................................................................................................................

 

KEYS

 

Phần 2: Tự luận (60’)

Q.1      1. D                   2. D               3. C                  4. D

Q.2      1. C                   2. C               3. A                  4. B

            5. D                   6. C               7. D                  8. B

Q.3      1. Sixty             2. Grandfather                  3. Cupboard

            4. flying            5. Skating                           6. Gardening

            7. eighty- eight                                             8. Library

Q.4      1. C                   2. D                3. A                 4. B

Q.5

1. Fill in the words

            1. name             2. Living room              3. Six                   4. Small

2. Answer the questions

1. Her house/ It is in the village.

2. The lamp/ It is under the ceiling

3. Her house/ It is small but nice.

4. Yes, she does.

 

Q. 6

1. Are there any fans in Mary’s room.

2. There are six ink-pots in the box.

3. I have an eraser and a small ruler.

4. How many new book do Hoa and Linda have?

 

ĐỀ TRẮC NGHIỆM GIAO LƯU HỌC SINH NĂNG KHIẾU (ĐỀ SỐ 3)

 MÔN: TIẾNG ANH-LỚP 3

   

 

Q1: How ___ you?

A: are             B: does                       C: do              D: is

Key: A

Q2: Odd one out:

A.Who                        B. is                C.What                       D.How

Key: B

Q3: __. See you again.

A: Hi                       B: Hello            C: Goodbye               D. Bye

Key: C

Q4: What__ your name?

A: are                         B: is                C: am                     D. on

Key: B

Q5: Her house is small but ... is very nice.

A. he                           B. she            C. they                    D. it

Key: D

Q6: She Lam. She’s from Viet Nam. What nationality is she?

A: Australian            B: Malaysian            C: Japanese              D. Vietnamese

Key: D

Q7: Odd one out:

A: Football               B: cooker                  C: volleyball             D: badminton

Key: B

Q8: Odd one out:

A: Tuesday                B: Sunday                  C: Five                       D: Monday

Key: C

Q9: My new friend comes from England. She is a ___

A: Malaysian            B: English                 C. Japan                    D. America

Key: B

Q10: A month has four weeks. How many weeks are there in a month?

A: 3                 B: 4                             C: 5                             D: 6

Key: B

Q11: 30. Do you like chess ?

A. I don’t like.              B. I like it.         C. Yes, I do.            D. I like volleyball

Key: C

Q12: Where’s your school?- It’s ___ Phuoc Thuan Village.

A: on              B: in               C: at                          D: under

Key: B

Q13: Odd one out:

A: Father       B: Teacher                C: Sister         D: Mother

Key: B

Q14: What time ___ the school finish?

A: does           B: are             C: am             D: do

Key: A

Q15: What is he doing?- He’s ___ to music.

A: listen         B: listens       C: listening               D: be listen

Key: C

Q16: I___ chicken because it’s delicious.

A: like                        B: likes          C: loves                      D:hate

Key: A

Q17: What’s the ___like today?

  1. Weather’s      B. to weather             C. Weather    D. weathering

Key: C

Q18: Do you like English?

A: Yes, I am              B: No, I does not                  C: Yes, I do               D: No, I don’t

Key: C

Q19: June is the ___ month of the year.

A: 8th              B: 9th              C: 6th                          D: 12th

Key: C

Q20: The Cat is ….. to the table.

A: on              B: in               C: at                           D: next

Key: D

Q21: What is it?

A. It’s pens                B. It’s an pen            C. It’s a pen              D. It’s pen

Key: C

Q22: In the English alphabet, before "L" is ........

A. U                B. W                C. V                 D. K

Key: D

Q23: How many Weeks are there in a month ?

A. Two weeks            B. Four weeks.          C. One week              D. Three weeks

Key: B

Q24: In the English alphabet, after "Y" is ........

A. O                B. Z                 C. J                 D. K

Key: B

Q25: Which animals are the pets?

A.cat, dog, bird.          B.cat, Panda, lion. C.Parrot, lion.           D. rabbit, bear.

    Key: A

Q26: I am watch TV ___ the living room?

A: under                                          B: on                 C: in                           D: behind

Key: C

Q27: This month is April . Next month is___.

A: September            B: May                       C: April                      D: October

Key: B

Q28: The day after Saturday  is___.

A.Sunday                   B. Monday.                C. Wednesday                       D. Friday

Key: A

Q29: My brother is tall. He’s __ than my Sister.

A.short                       B. taller.                     C. younger                             D. bigger

Key: B.taller

Q30: My mother often cooks meal in the___.

A. Bedroom.              B. Livingroom.         C. Kitchen                  D. Dining room

Key: C.Kitchen

 

II.PHẦN TỰ LUẬN -  TIẾNG ANH 3

 

I/ Question 1: Odd one out.

1. A. truck                   B. yo-yo              C. cat                     D. ship

2. A. book                  B. green              C. orange             D. yellow

3. A. gym                   B. house             C. library              D. classroom

4. A. sofa                    B. desk             C. TV                       D. robot

5. A. what                   B. how              C. where              D. that

6. A. rabbit                B. plane              C. dog                  D. parrot

7.A. from                   B. in                    C. am                      D. of

8. A. classroom         B. bedroom        C. kitchen              D. dining room

9. A. far                      B. near                C. nice                    D. who

10. A. She                  B. He                   C. They                 D. Its

 

II/ Question 2: Choose the best answer. (2,5pts)

1. May I come in ?

A. No, I may.                            B. Yes, I may.

C. No, you may.                        D. Yes, you may.

1. This _ _ my school.

A. is                            B. be                          

C. am                          D. are

3. What color are they?  They’re __________.

A. color                                     B. pink

C. new                                       D. old

5. Nice to m _ et you.

A. i                              B. e                            

C. o                             D. a

5. Do you _________ any dogs?

A. have                                         B. are

C. has                                       D. is

6. How many books are there?    ___________ book

A. one                                           B. two

C. four                                          D. nine

7. My mother is ___________ years old.

A. seven                                        B. fifteen

C. twenty                                       D. forty

8. My _ _ _ _ is Mary.

A. nema                      B. mena                     

C. name                      D. naem

9. How_ _ you spell your name?

A. are                          B. do                          

C. is                            D.have

10. Do you like _____________________?

                          

A. skipping                                      B. skating

C. blind man’s bluff                        D. hide-and-seek

 

III/ Question 3: Look and reorder the words.

                                   

 

1. rrbeub à _______________                  2. zpuezl à _______________     

 

                                                   

   3. harespnre à _______________           4. Ndoot alkt à ______________

 

5. aotprr →https://kiemtra.sachmem.vn/images/ta32/u16/media/image26.jpeg p_ _ _ _ _                               

 

IV/ Question 4: Read and match

  1. Who’s that?

 

  1. It’s here
  1. How old are you?

 

  1. It’s Mr. Loc.
  1. Is that Mai?

 

  1. She’s eight years old.
  1. How old is Mai?

 

  1. I’m eight years old.
  1. Where is my coat?

 

  1. Yes, it is.

V/ Question 5: Do the tasks:

  1. Fill in the blanks with words.

 

                                watching / home / Linda / cleaning / kitchen

Linda's family is at (1) _______ now. Her parents are in the (2) _______ . They are cooking a big meal. Her brother is (3)  _______ TV in his room. (4) _______   is in the living room. She is (5) _______  the floor.

B. Read the text again and answer the questions:

1. Where is Linda's mother?

2. Where is Linda's brother?

3. What is her brother doing?

4. Where is Linda now?

5. What is she doing?

VI. Reorder the words to make sentence.

1. your / What / name / is / ?

________________________________________________

2. my/ This/ friend / is / new.

_________________________________________________

3. school / Is / that/ your/ bag?

_________________________________________________

4. please/ ,/ your /open/ book/

__________________________________________________

5. name / Her / / Linh/ is .

_________________________________________________

6. name / Na / My / is.

_________________________________________________

7. is / Who / that/ ?

__________________________________________________

8. are / How / you/ old /?

__________________________________________________

9. come / May / I / in?

 

10. meet / you / Nice / to /.

 

ĐÁP ÁN PHẦN TỰ LUẬN

Question 1: Odd one out.

1. C       2. A       3. B        4. D         5. D          

6. B     7.C      8.A      9.D      10.D

Question 2: Choose the best answer.

1. D       2. A       3. B        4. B        5. A

6. A       7. D      8. C        9. B        10. D

Question 3: Look and reorder the words.

1. ruler           2. puzzle              3. sharpener               4. Donot talk                   5.Parrot

 

Question 4: Read and match.

               1-b          2-d      3-e              4-c           5-a      

Question 5: Do the tasks: (2,25pts)

  1. Fill in the blanks with words.

1. home           2. kitchen            3. watching           4. Linda           5. cleaning

 

    B. Read the text again and answer the questions.

1. She is in the kitchen.

2.He is in his room

3. He is watching TV.

4. She is in the living room.

5. She is cleaning the floor.

Question 6: Arrange the words into the correct sentences.

  1. What is your name?
  2. This is my new friend
  3. Is that your school bag?
  4. Open your book, please!
  5. Her name is Linh.
  6. My name is Na.
  7. Who is that?
  8. How old are you?
  9. May I come in?
  10. Nice to meet you.